Har du overvejet selvsalg?

Hvad er et selvsalg?

Dette indhold er sponsoreret

Skal man foretage en bolighandel, så er den klassiske måde at finde en ejendomsmægler eller køberrådgiver, som ved, hvordan man sælger eller køber en bolig. Men af forskellige grunde kan man også vælge at gøre det hele selv ved et selvsalg.

Hvad er et selvsalg?

Det giver måske lidt sig selv, hvad et selvsalg er, nemlig at man vælger at sælge sin bolig helt selv uden hjælp fra en ejendomsmægler. Dette betyder dog ikke, at man ikke kan gøre brug af hjælp udefra ved, for eksempel, en boligadvokat. Man har at gøre med et selvsalg, hvis man vælger at gå uden om en ejendomsmægler og selv står for salgsprocessen.

Hvorfor et selvsalg?

Der kan være forskellige grunde til, at man vælger at sælge sin bolig selv. Det kan for eksempel være for at spare salæret, som en ejendomsmægler modtager ved salget af boligen. Det kan også være, at man bare vil udfordre sig selv lidt og se, om man kan gøre det selv, eller at man allerede har en køber, hvorved man ikke har brug for ejendomsmægleren til at annoncere boligen.

Det vigtigste råd: husk en boligadvokat

Hvis man overvejer, om et selvsalg er noget for én, kan det altid være rart med nogle gode råd. Kort sagt, så er det på internettet ret nemt finde nogle råd til, hvordan man foretager et selvsalg, og hvad der er vigtigt at have in mente, når man foretager sig dette. Men der er ét råd, som kan anses som det vigtigste råd, hvis man gerne vil sælge sin bolig selv: nemlig den førnævnte boligadvokat.   Det kan nemlig være en rigtig god idé at finde en boligadvokat, som kan hjælpe med de mange juridiske aspekter, som man unægteligt skal igennem under hele processen i et boligsalg. Disse aspekter kan nemlig være komplicerede, hvis ikke man har en juridisk baggrund, hvorfor det er vigtigt at have nogle professionelle øjne med på sidelinjen. Det er vigtigt at have de juridiske aspekter i orden, da det ellers kan komme til at koste dyrt på den lange bane. Det kan for eksempel være vedrørerende berigtigelse af bolighandlen, udarbejdelse og godkendelse af refusionsopgørelsen; samt den endelige købsaftale mellem sælger og køber.   På den måde får du både oplevelsen af et selvsalg, og du sikrer sig selv juridisk, så du ikke ender med at stå med håret i postkassen efterfølgende. Det er jo en af de større transaktioner i livet, og det er derfor godt at være på den sikre side.