Æggeur – Digitalt æggeur – Simpelt og gratis

Digitalt online æggeur

Har du tænkt over, hvor meget du kan opnå ved at bruge et æggeur? Nedenfor kan du finde masser af inspiration til, hvordan et digitalt æggeur kan gøre din hverdag meget nemmere.
  • Æggeur til madlavning
  • Digitalt æggeur til kreativ indhold
  • Når du skal øve dig til eksamen, så brug et æggeur
  • Håndtér dine arbejdsopgaver med et online æggeur
  • Brug et æggeur til en almindelig nedtælling

Online æggeur til madlavningen

Et digitalt æggeur hjælper naturligvis, når du skal koge et æg. Æg er et glimrende eksempel på, hvor vigtigt det er at time madlavning, så du ender med det korrekte resultat. Lad os fx antage at du koger et almindeligt størrelse æg. Hvis du sætter din æggeur app til 7 minutter ved svag varme, ender du op med et smilende æg. Hvis du sætter dit æggeur til 5 minutter ved svag varme, ender du op med et blødkogt æg og hvis du sætter det online æggeur til 9 minutter, ender du op med et hårdkogt æg. Det online æggeur kan også være essentielt, i forbindelse med at maden er perfekt. Hvis du fx koger pasta, vil der altid stå på pakken hvor lang tid du skal koge den pasta. Alt for ofte glemmer vi at tjekke, hvornår vi kaster pastaen i det kogende vand, og vi tyer i stedet til at smage efter, for at finde ud af hvornår maden er klar til at blive spist. Men det er langt nemmere at sætte det online æggeur til et vist antal minutter, og lade komfuret klare arbejdet helt selv. På den måde slipper du for konstant at skulle tjekke klokken, samt at hele tiden at skulle smage maden til.

Brug et digitalt æggeur når du skal skabe kreativt indhold

Når du filmer en video til YouTube, eller optager en podcast, kan tiden hurtigt løbe fra dig. Derfor er det vigtigt, at du holder dig inden for en tidsramme, og her tænker vi ikke på at kigge på uret konstant. Når du optager video skal du hele tiden kigge på kameraet, og derfor har du brug for en lyd, som indikerer hvornår du skal skifte eller stoppe. Eksperter peger på, at menneskets hjerne ikke er bygget til at koncentrere sig i længere tid end 20 til 30 minutter ad gangen. Dette afhænger naturligvis af forskellige faktorer, men hvis du endnu ikke er et anerkendt navn på sociale netværk, kan det være en god ide at optage indhold, som varer i mindre end 20 minutter. Her kommer det online æggeur ind med to forskellige roller. Du kan indstille et digitalt æggeur til at give en lyd fra sig efter fx 15 minutter, så du ved, at du skal til at runde af. Du kan også indstille et æggeur til fx at ringe efter tre minutter, så du skifter tema, og sørger for at inkludere alle dine pointer.

Øv dig til PowerPoint præsentation eller eksamen med en æggeur app

Når du skal til eksamen, eller fremlægge en vigtig præsentation på studiet, eller arbejdet, har du typisk en tidsramme, som du skal holde dig til. I den forbindelse hjælper det at skabe et manuskript og at holde sig til det. Men du kommer ikke til at stå og læse op fra det manuskript, og derfor er det vigtigt, at du øver dig på, hvad du ønsker at sige. Her kan du bruge fx en æggeur app til at indstille tiden, og gå i gang med at øve talen. Hvis uret ringer, før du er færdig, ved du at du skal redigere i dit manuskript og/eller tale hurtigere med færre pauser.

Brug et online æggeur til arbejdsopgaver

Hvis du er selvstændig, handler det ofte om at få alle arbejdsopgaverne til at passe ind i hverdagen. At være sin egen chef kræver at man lærer at blive effektiv og at have masser af disciplin. Et digitalt æggeur er en glimrende metode til at lære begge ting. Du kan give sig selv tid til forskellige opgaver forbundet med såvel arbejde som fritid. Hvis du fx klarer community management på sociale medier i form af Instagram, kan du give dig selv et bestemt antal minutter til at klare opgaven. Hvis du fx giver dig selv 25 minutter til at lægge et billede eller en video op, svare på kommentarer, og finde nye potentielle kunder, kan det hjælpe dig med at undgå at ende i et “scroll hole.” Giv dig selv et bestemt antal minutter, benyt et online æggeur, og fokuser på den opgave uden distraktioner. På den måde bliver du meget mere effektiv med din tid, og community management er blot et enkelt eksempel på hvordan du kan time arbejdsopgaver.

Brug det digitale ur til, at sige hvornår det er “slut”

Du kan også bruge din æggeur app i forbindelse med børneopdragelse. Børn har nemmere ved at acceptere at slukke for fjernsynet, eller at lægge iPad’en fra sig, hvis der er tale om et naturligt sluttidspunkt. Når du bruger fx et digitalt æggeur, er det uret som siger, hvornår det er “slut”, og det kan børn have nemmere ved at acceptere.